ASKORBİK ASİT | Vitamin C
Ticari İsmi : ASKORBİK ASİT
Kimyasal İsmi : Vitamin C
Kategori : ANTİOKSİDANLAR VE KORUYUCULAR / VİTAMİNLER
Kullanım Amacı : Askorbik asit C vitaminidir; bununla birlikte; E300 olarak etiketlendiği zaman vitamin takviyesi olarak eklenemez. Gıdalara eklendiği zaman, antioksidan ve ekmek zenginleştirici gibi fonksiyon gösterir (E 300 )
BENZOİK ASİT | Benzoik Asit
Ticari İsmi : BENZOİK ASİT
Kimyasal İsmi : Benzoik Asit
Kategori : ANTİOKSİDANLAR VE KORUYUCULAR
Kullanım Amacı : Benzoik asit ve benzoatlar asidik gıdalarda ,hem mayalara hem de mantara karşı koruyucu olarak kullanılır. Mantarlara karşı çok etkili değildirler ve pH 5 in üzerindeki ürünlerde etkisizdirler. Yüksek konsantrasyonları sonucunda ekşi tat ortaya çıkar ( E
BORAKS | Sodyum Tetraborat
Ticari İsmi : BORAKS
Kimyasal İsmi : Sodyum Tetraborat
Kategori : ANTİOKSİDANLAR VE KORUYUCULAR
Kullanım Amacı : meyveler % 5-8 oranında boraks içeren çözeltiyle yıkanarak küf mantarlarının zararlı etkileri önlenmektedir ( E 285 )
BUTİLLENDİRİLMİŞ HİDROKSİ TOLUEN | BHT
Ticari İsmi : BUTİLLENDİRİLMİŞ HİDROKSİ TOLUEN
Kimyasal İsmi : BHT
Kategori : ANTİOKSİDANLAR VE KORUYUCULAR
Kullanım Amacı : Unlu mamüller, patates cips, sıvı yağ, ciklet gibi ürünlerde kullanılır. Ürün içeriğinde bulunan yağın acılaşmasını geciktiren bir antioksidandır ( E 321)
HİDROJEN PEROKSİT %35 | Hidrojen Peroksit %35
Ticari İsmi : HİDROJEN PEROKSİT %35
Kimyasal İsmi : Hidrojen Peroksit %35
Kategori : ANTİOKSİDANLAR VE KORUYUCULAR
Kullanım Amacı : Gıda sektöründe süt ve meyve suyu gibi içeceklerin kutularının sterilizasyonunda ve koruyucu olarak kullanılır
METİL PARABEN SODYUM | Metil Paraben Sodyum
Ticari İsmi : METİL PARABEN SODYUM
Kimyasal İsmi : Metil Paraben Sodyum
Kategori : Antioksidanlar ve Koruyucular
Kullanım Amacı : Parabenler diğer parabenlerle kombinasyon içerisinde kullanıldıklarında tek başına kullanıldıkları duruma göre daha etkilidirler (Tipik örnek metil paraben ve propil parabenin 2:1 oranıdır) ( E 219 )
POTASYUM SORBAT | Potasyum Sorbat
Ticari İsmi : POTASYUM SORBAT
Kimyasal İsmi : Potasyum Sorbat
Kategori : ANTİOKSİDANLAR VE KORUYUCULAR
Kullanım Amacı : mantar ve mayalara karşı, bir koruyucudur. Bakterilere karşı etkili değildir. En iyi aktivitesi 6.5 ‘in altındaki pH değerlerindedir ( E 202 )
PROPİL PARABEN | Propil Paraben
Ticari İsmi : PROPİL PARABEN
Kimyasal İsmi : Propil Paraben
Kategori : ANTİOKSİDANLAR VE KORUYUCULAR
Kullanım Amacı : Parabenler diğer parabenlerle kombinasyon içerisinde kullanıldıklarında tek başına kullanıldıkları duruma göre daha etkilidirler (Tipik örnek metil paraben ve propil paraben’in 2:1 oranıdır) (E 216 )
PROPİL PARABEN SODYUM | Propil Paraben Sodyum
Ticari İsmi : PROPİL PARABEN SODYUM
Kimyasal İsmi : Propil Paraben Sodyum
Kategori : ANTİOKSİDANLAR VE KORUYUCULAR
Kullanım Amacı : Parabenler diğer parabenlerle kombinasyon içerisinde kullanıldıklarında tek başına kullanıldıkları duruma göre daha etkilidirler (Tipik örnek metil paraben ve propil paraben’in 2:1 oranıdır) ( E 217 )
SODYUM ASKORBAT | Sodyum Askorbat
Ticari İsmi : SODYUM ASKORBAT
Kimyasal İsmi : Sodyum Askorbat
Kategori : ANTİOKSİDANLAR VE KORUYUCULAR / VİTAMİNLER
Kullanım Amacı : Askorbik asidin sodyum tuzudur. Oksijen tutucu özelliği nedeniyle oksidasyonu önlemek amacıyla Vitamin C destekleri, multi vitamin preparatları, gıda katkıları, meşrubatlar ve hayvan yeminde kullanılır ( E 301 )
SODYUM BENZOAT | Sodyum Benzoat
Ticari İsmi : SODYUM BENZOAT
Kimyasal İsmi : Sodyum Benzoat
Kategori : ANTİOKSİDANLAR VE KORUYUCULAR
Kullanım Amacı : Asitli gıdalardaki mikroorganizma gelişimini engellemek için kullanılır. Meyve suları, gazoz, turşu gibi gıdalarda olduğu gibi ilaç sanayinde de antimikrobiyal madde olarak kullanılır ( E 212 )
SODYUM METABİSÜLFİT BESİN | Sodyum Metabisülfit Besin
Ticari İsmi : SODYUM METABİSÜLFİT BESİN
Kimyasal İsmi : Sodyum Metabisülfit Besin
Kategori : ANTİOKSİDANLAR VE KORUYUCULAR
Kullanım Amacı : Koruyucu ve renk açıcı olarak gıda ve tekstil sanayinde kullanılmaktadır. Sülfitleme ajanları özellikle kuru meyve, taze karides, kurutulmuş ve dondurulmuş patateste renk bozulmasını önlemektedirler ( E 223)
SORBİK ASİT | Sorbik Asit
Ticari İsmi : SORBİK ASİT
Kimyasal İsmi : Sorbik Asit
Kategori : ANTİOKSİDANLAR VE KORUYUCULAR
Kullanım Amacı : peynir, şurup, jöle, kek, şarap ve meyve gibi ürünlerde küf önleyici olarak kullanılır. Kaplamada parlaklık düzeltmek için ve plastikleştiricilerin ve yağlayıcıların üretiminde ara madde olarak kullanılır ( E 200 )
ASETİK ASİT | Asetik Asit
Ticari İsmi : ASETİK ASİT
Kimyasal İsmi : Asetik Asit
Kategori : ASİTLİĞİ DÜZENLEYİCİLER / ANTİOKSİDANLAR VE KORUYUCULAR
Kullanım Amacı : Bakteri ve mantarlara karşı koruyucu olarak kullanılır. En yüksek aktivitesi düşük pH değerlerindedir. Asidik gıdalarda tampon olarak da kullanılır. Bir aroma bileşeni olarak da kullanılır ( E 260 )
FOSFORİK ASİT | Fosforik Asit
Ticari İsmi : FOSFORİK ASİT
Kimyasal İsmi : Fosforik Asit
Kategori : ASİTLİĞİ DÜZENLEYİCİLER
Kullanım Amacı : Asit düzenleyici ve şelat ajanı (metal iyonlarını bağlamak için kullanılır). Diğer özel fonksiyonları: etin tuz geçirgenliğini arttırır ve antioksidan olarak davranır ( E 338)
FUMARİK ASİT | Fumarik Asit
Ticari İsmi : FUMARİK ASİT
Kimyasal İsmi : Fumarik Asit
Kategori : ASİTLİĞİ DÜZENLEYİCİLER
Kullanım Amacı : Geniş bir aralıktaki ürünlerde yapısal stabilizatör (dengeleyici) ve asit olarak kullanılır. Aynı zamanda kabartma tozunda asit kaynagı olarakta kullanılır ( E 297 )
GLUKONODELTALAKTON | GDL
Ticari İsmi : GLUKONODELTALAKTON
Kimyasal İsmi : GDL
Kategori : ASİTLİĞİ DÜZENLEYİCİLER
Kullanım Amacı : Birçok üründe metalleri bağlar. Kalsiyum ve magnezyumun çökmesini sağlamak için işlem ekipmanlarında dahi kullanılır ( E 575 )
HİDROKLORİK ASİT | Hidroklorik Asit
Ticari İsmi : HİDROKLORİK ASİT
Kimyasal İsmi : Hidroklorik Asit
Kategori : ASİTLİĞİ DÜZENLEYİCİLER
Kullanım Amacı : Kuvvetli bir asit olup, gıda formülasyonlarında asitliği yükseltmek ve proteinler gibi büyük moleküllerin hidrolizini sağlamak için kullanılmaktadır ( E 507 )
LAKTİK ASİT | Laktik Asit
Ticari İsmi : LAKTİK ASİT
Kimyasal İsmi : Laktik Asit
Kategori : ASİTLİĞİ DÜZENLEYİCİLER
Kullanım Amacı : Fermente ve salamura gıdalarda, mikro organizma gelişimini önlemek amacıyla kullanılmaktadır. En çok peynirde olmak üzere bazı zeytin çeşitlerinde, dondurulmuş tatlılarda, gazlı içecekler gibi çeşitli alanlarda kullanılmaktadır ( E 270 )
MALİK ASİT | Malik Asit
Ticari İsmi : MALİK ASİT
Kimyasal İsmi : Malik Asit
Kategori : ASİTLİĞİ DÜZENLEYİCİLER
Kullanım Amacı : Meyve suları konsantrelerine asitliği düzenleyici olarak malik asit katılması içeceğin doğal lezzetini artırmakta, oksidasyonu önlemektedir. Berrak şarap elde edebilmek amacıyla şarapta asitliği düzenleyici olarak kullanılmaktadır ( E 296 )
POTASYUM HİDROKSİT | Potasyum Hidroksit
Ticari İsmi : POTASYUM HİDROKSİT
Kimyasal İsmi : Potasyum Hidroksit
Kategori : ASİTLİĞİ DÜZENLEYİCİLER
Kullanım Amacı : Güçlü alkali, asitlik düzenleyici olarak kullanılır. Endüstride meyvelerin kabuklarının soyulmasını arttırıcı olarak ve siyah zeytinlerde dahi kullanılır ( E 525 )
SİTRİK ASİT | Sitrik Asit
Ticari İsmi : SİTRİK ASİT
Kimyasal İsmi : Sitrik Asit
Kategori : ASİTLİĞİ DÜZENLEYİCİLER
Kullanım Amacı : pH ayarlar, asitlik sağlar, mayhoş tat sağlar, lezzeti artırır, tatlılığı düşürür, koruyucuların etkililiğini artırır, reçeller, jeller, jelatin tatlılarında jel gücünü optimize eder, tatlandırıcıları renk bozulması ve kaybolmasından alıkoyar, enzim/mikro
SODYUM BİKARBONAT | Sodyum Bikarbonat
Ticari İsmi : SODYUM BİKARBONAT
Kimyasal İsmi : Sodyum Bikarbonat
Kategori : ASİTLİĞİ DÜZENLEYİCİLER / KABARTMA AJANLARI
Kullanım Amacı : Asitlik düzenleyici, alkali ve yükseltici ajan ( E 500)
SÜLFİRİK ASİT | Sülfirik Asit
Ticari İsmi : SÜLFİRİK ASİT
Kimyasal İsmi : Sülfirik Asit
Kategori : ASİTLİĞİ DÜZENLEYİCİLER
Kullanım Amacı : Kuvvetli bir asit olup, gıdalarda asitliği yükseltmek amacıyla kullanılmaktadır. Korozif etkiye sahip olmasına karşın gıdalara seyreltik çözeltisi şeklinde katıldığı için sağlık açısından olumsuz bir durum oluşmamaktadır ( E 513 )
TARTARİK ASİT | Tartarik Asit
Ticari İsmi : TARTARİK ASİT
Kimyasal İsmi : Tartarik Asit
Kategori : ASİTLİĞİ DÜZENLEYİCİLER
Kullanım Amacı : Asit düzenleyici ve meyvelerde ve meyvemsi aromalarda lezzet arttırıcı aynı zamanda meyvelerde ve meyve ürünlerinde renk stabilizörü. Peynirlerde antioksidanlarla birlikte sinerjistik ajan olarak renk kayıplarının ve acılaşmanın engellenmesinde kullanılma
TRİSODYUM SİTRAT | Trisodyum Sitrat
Ticari İsmi : TRİSODYUM SİTRAT
Kimyasal İsmi : Trisodyum Sitrat
Kategori : ASİTLİĞİ DÜZENLEYİCİLER
Kullanım Amacı : pH kontrolü, sitrik asit ile birlikte ekşilik düzenleyici, eser metal iyonlarını komplekleştirir, peynir dilimlerine esneklik verir, değişmez (uniform) erime özellikleri verir, çırpılmış kremayı stabilize eder, ette renk stabilizasyonu sağlar, et yüzeyi ü
KALSİYUM KLORÜR | Kalsiyum Klorür
Ticari İsmi : KALSİYUM KLORÜR
Kimyasal İsmi : Kalsiyum Klorür
Kategori : DİĞER
Kullanım Amacı : Nem tutma özelliği vardır. Zirraatte, besin sanayiinde (içme suyu yapımı, peynir imalatı, konserve yapımı...gibi) Yaygın olarak yağ (delip) çıkarmada, gıda üretimi ve yol buz kırmada kullanılır ( E 509 )
MALTO DEKSTRİN | Malto Dekstrin
Ticari İsmi : MALTO DEKSTRİN
Kimyasal İsmi : Malto Dekstrin
Kategori : DİĞER
Kullanım Amacı : Sütte, dondurmada, çikolata, bisküviler, meşrubatlar, meyve özünde, baharatlarda ve et ürünlerinde kullanılmaktadır.Gıda alanında malto dextrinler toz karışımdaki diğer kuru maddelerin topaklanmasını engellemektedir. Çözündükten sonra ürünlerin yapısını i
POTASYUM KARBONATLAR | Potasyum Karbonatlar
Ticari İsmi : POTASYUM KARBONATLAR
Kimyasal İsmi : Potasyum Karbonatlar
Kategori : DİĞER
Kullanım Amacı : Asitlik düzenleyici, alkali ve hacim arttırıcı ajan ( E 501 )
SODYUM HİDROKSİT | Sodyum Hidroksit
Ticari İsmi : SODYUM HİDROKSİT
Kimyasal İsmi : Sodyum Hidroksit
Kategori : DİĞER
Kullanım Amacı : Gıdada toz kakaonun alkalizasyonunda, proteinlerin hidrolize edilmesinde ve invert şeker üretiminde reaksiyonun durdurularak asidin nötralize edilmesinde kullanılmaktadır ( E 524 )
ÜRE | Üre
Ticari İsmi : ÜRE
Kimyasal İsmi : Üre
Kategori : DİĞER
Kullanım Amacı : buz yapıcı bozma, alev geciktirici, katalizör, pH kontrolü için, süthane (mandıra) için ve çiftlik hayvanları için protein kaynağı, kafeinin üretiminde ara madde gibi bir çok uygulaması bulunmaktadır ( E 927b )
LESİTİN | Lesitin
Ticari İsmi : LESİTİN
Kimyasal İsmi : Lesitin
Kategori : EMÜLGATÖRLER
Kullanım Amacı : Margarinlerde emülgatör olarak ve çamurumsuluğu önleme; çikolata, karameller ve kaplama maddelerinde yapışmayı önleme, kristalizasyon ve viskosite kontrolü; unlu mamüllerde kristalizasyon kontrolü, emülgatör, nemlendirici ve iç-dış sertleşme ajanı olarak
YAĞ ASİTLERİNİN MONO VEDİGLİSERİTLERİ | Yağ Asitlerinin Mono Vedigliseritleri
Ticari İsmi : YAĞ ASİTLERİNİN MONO VEDİGLİSERİTLERİ
Kimyasal İsmi : Yağ Asitlerinin Mono Vedigliseritleri
Kategori : EMÜLGATÖRLER
Kullanım Amacı : Fırıncılık, pastacılık sektörleri ve süt ürünleri, margarinler gibi bir çok gıdada emülgatör olarak kullanılmaktadır.Et ürünlerinde yağı yeterli derecede emülsifiye etmek ve yeterli su tutulumunu sağlamak amacıyla kullanılır. Mono ve digliseridler hazır k
AMONYUM KARBONATLAR | Amonyum Karbonatlar
Ticari İsmi : AMONYUM KARBONATLAR
Kimyasal İsmi : Amonyum Karbonatlar
Kategori : KABARTMA AJANLARI
Kullanım Amacı : Amonyum bikarbonat ile birlikte kullanıldığında kakao tozunun alkalizasyonunda ve pişirmede karbondioksit oluşturmak amacıyla kullanılmaktadır ( E 503 )
ARAP ZAMKI | Gum Arabik
Ticari İsmi : ARAP ZAMKI
Kimyasal İsmi : Gum Arabik
Kategori : KIVAM ARTTIRICILAR
Kullanım Amacı : Geleneksel sakızlarda, pastillerde kullanılmaktadır ve lokum benzeri sekerlemelerde köpük sabitleyici olarak da kullanılmaktadır ( E 414 )
GUAR ZAMKI | Guar Gum
Ticari İsmi : GUAR ZAMKI
Kimyasal İsmi : Guar Gum
Kategori : KIVAM ARTTIRICILAR
Kullanım Amacı : Kıvam arttırıcı, stabilizör ve emülgatör özelliktedir ( E 412)
JELATİN | Jelatin
Ticari İsmi : JELATİN
Kimyasal İsmi : Jelatin
Kategori : KIVAM ARTTIRICILAR
Kullanım Amacı : kıvam verme ve jelleştirme özelliği bulunan hayvansal kaynaklı bir proteindir. Toz tatlı karışımları, şekerleme pastalar, et ürünleri, bisküvi, şarap, meyve suları ve film endüstrisinde yaygın olarak kullanılmaktadır ( E 441 )
KARAGENAN | Karagenan
Ticari İsmi : KARAGENAN
Kimyasal İsmi : Karagenan
Kategori : KIVAM ARTTIRICILAR
Kullanım Amacı : Süt üretiminde emülsiyon dengelemede, yağ ve peynir suyu ayrımının önlenmesi, doku kazandırması ve pıhtı oluşumunun önlenmesi amaçlarıyla ilave edilmektedir.Et ürünlerinde daha iyi dilimleme, su tutma kapasitesinde artış, yumuşaklık sağlama, yağ içeriğini
KSANTAN ZAMKI | Ksantan Gum
Ticari İsmi : KSANTAN ZAMKI
Kimyasal İsmi : Ksantan Gum
Kategori : KIVAM ARTTIRICILAR
Kullanım Amacı : kıvam artırıcı ve stabilizör olarak kullanılır. Gıdalarda ayrıca süspansiyon halinde tutucu ajan, emülsifiyer, yapılandırıcı ajan veya köpük artırıcı ajan olarak kullanılır ( E 415 )
PEKTİN | Pektin
Ticari İsmi : PEKTİN
Kimyasal İsmi : Pektin
Kategori : KIVAM ARTTIRICILAR
Kullanım Amacı : pastacılık, şekerleme (jölede), süt ve süt ürünlerinde, içeceklerde ve ilaç sanayinde de jel yapıcı ve kıvam verici özelliğinden yararlanılmaktadır ( E 440 )
GLİSEROL | Gliserin
Ticari İsmi : GLİSEROL
Kimyasal İsmi : Gliserin
Kategori : NEM VERİCİLER / TAŞIYICI VE ÇÖZÜCÜLER
Kullanım Amacı : Düşük kalorili tatlandırıcı, nemlendirici özelliktedir ( E 422 )
TRİASETİN | Triasetin
Ticari İsmi : TRİASETİN
Kimyasal İsmi : Triasetin
Kategori : NEM VERİCİLER
Kullanım Amacı : sakızda plastikleştirici olarak kullanımıdır. Sigara filmlerinde plastifize ve su bağlayıcısıdır. Gıda kalitesinde triacetin; hayvan gıdalarında, tatlandırıcılarda, gıda sınıfı plastikleştirici, nem tutucu, renkli kozmetiklerde/cilt bakım ürünlerinde, gıd
ALURA RED AC | Alura RED AC
Ticari İsmi : ALURA RED AC
Kimyasal İsmi : Alura RED AC
Kategori : RENKLENDİRİCİLER
Kullanım Amacı : Koyu kırmızı renkte, toz, suda çözünür boya ( E 129 )
AMARANT | Amarant
Ticari İsmi : AMARANT
Kimyasal İsmi : Amarant
Kategori : RENKLENDİRİCİLER
Kullanım Amacı : Kırmızımsı kahverengi/koyu kırmızımsı kahverengi renkte, toz, suda çözünür boya ( E 123 )
AZORUBİN | Karmoisin
Ticari İsmi : AZORUBİN
Kimyasal İsmi : Karmoisin
Kategori : RENKLENDİRİCİLER
Kullanım Amacı : Kırmızı renkte, toz, suda çözünür ( E 122)
BETA KAROTEN | Vitamin A
Ticari İsmi : BETA KAROTEN
Kimyasal İsmi : Vitamin A
Kategori : RENKLENDİRİCİLER / VİTAMİNLER
Kullanım Amacı : Hazır içecek tozlarını, şekerlemeler, bisküviler, sakız, dondurma, toz soslar, çorba tozları, fermente süt ürünleri vb...ürünleri renklendirmek için uygundur. Yağ bazlı olanlarda sıvı yağ, katı yağ , peynir, işlenmiş peynir,dondurma, çorbalar gibi gıdala
BRILLIANT BLUE FCF | Brilliant Blue FCF
Ticari İsmi : BRILLIANT BLUE FCF
Kimyasal İsmi : Brilliant Blue FCF
Kategori : RENKLENDİRİCİLER
Kullanım Amacı : Mavi renk için, toz, suda çözünür boya ( E 133)
BROWN HT | Brown HT
Ticari İsmi : BROWN HT
Kimyasal İsmi : Brown HT
Kategori : RENKLENDİRİCİLER
Kullanım Amacı : Kahverengi renk için, toz, suda çözünür boya ( E 155 )
ERİTROSİN | Eritrosin
Ticari İsmi : ERİTROSİN
Kimyasal İsmi : Eritrosin
Kategori : RENKLENDİRİCİLER
Kullanım Amacı : Kırmızı gıda renklendiricisi. Suda çözünür ( E 127 )
GREEN S | Green S
Ticari İsmi : GREEN S
Kimyasal İsmi : Green S
Kategori : RENKLENDİRİCİLER
Kullanım Amacı : Koyu yeşil gıda renklendirici, toz, suda çözünür ( E 142 )
KARAMEL | Karamel
Ticari İsmi : KARAMEL
Kimyasal İsmi : Karamel
Kategori : RENKLENDİRİCİLER
Kullanım Amacı : Kahverenginden siyaha renklendiriciler. Suda çözünür ve spesifiktir, bazen acı tadı vardır ( E 150 )
KUNOLİN SARI | Kunolin Sarı
Ticari İsmi : KUNOLİN SARI
Kimyasal İsmi : Kunolin Sarı
Kategori : RENKLENDİRİCİLER
Kullanım Amacı : Sarı renkte, toz, suda çözünür gıda renklendiricisi ( E 104 )
PATENT BLUE | Patent Blue
Ticari İsmi : PATENT BLUE
Kimyasal İsmi : Patent Blue
Kategori : RENKLENDİRİCİLER
Kullanım Amacı : Mavi gıda renklendiricisi. Suda çok çözünür ( E 131 )
PONSO 4R | Ponso 4r
Ticari İsmi : PONSO 4R
Kimyasal İsmi : Ponso 4r
Kategori : RENKLENDİRİCİLER
Kullanım Amacı : Kırmızı gıda renklendiricisi. Suda çok çözünür ( E 124 )
RİBOFLAVİN | Vitamin B2
Ticari İsmi : RİBOFLAVİN
Kimyasal İsmi : Vitamin B2
Kategori : RENKLENDİRİCİLER / VİTAMİNLER
Kullanım Amacı : Vitamin destek tabletleri, bebek maması, sabun tozları, çorba tozları, hazır içecek tozları ve granüller gibi toz ürünleri kuvvetlendirmek için kullanılabilir. hazır içecek tozları ve sos tozları gibi toz gıda ürünlerinde ve sıvılarda renklendirici olarak
SUNSET YELLOW FCF | Sunset Yellow Fcf
Ticari İsmi : SUNSET YELLOW FCF
Kimyasal İsmi : Sunset Yellow Fcf
Kategori : RENKLENDİRİCİLER
Kullanım Amacı : Turuncu-kırmızı renkte, toz, suda çözünür gıda renklendiricisi ( E 110 )
TARTRAZİN | Tartrazin
Ticari İsmi : TARTRAZİN
Kimyasal İsmi : Tartrazin
Kategori : RENKLENDİRİCİLER
Kullanım Amacı : Sarı gıda renklendiricisi. Suda çok çözünür ( E 102 )
TİTANYUM DİOKSİT | Titanyum Dioksit
Ticari İsmi : TİTANYUM DİOKSİT
Kimyasal İsmi : Titanyum Dioksit
Kategori : RENKLENDİRİCİLER
Kullanım Amacı : Gıdada meyve sularında ve toz içeceklerde, unlu mamüller, süt ürünleri, ciklet ve şekerlemeler, et-balık ürünleri, konserve meyve-sebzeler, tatlılar, soslar ve çorbalarda kullanılır. Titanyum dioksit, beyaz pigment olarak kat kat daha yaygın olarak kullan
JELATİN | Jelatin
Ticari İsmi : JELATİN
Kimyasal İsmi : Jelatin
Kategori : TAŞIYICI VE ÇÖZÜCÜLER
Kullanım Amacı : Özel olarak formüle edilen enerji içeceklerine ve soğuk algınlığı ve nezle ilaçları gibi ilaçlara ilave edilmektedir.
PROPİLEN GLİKOL | Propilen Glikol
Ticari İsmi : PROPİLEN GLİKOL
Kimyasal İsmi : Propilen Glikol
Kategori : TAŞIYICI VE ÇÖZÜCÜLER
Kullanım Amacı : Çözücü ve antioksidant özelliktedir ( E 490 )
ASESÜLFAM K | Asesülfam K
Ticari İsmi : ASESÜLFAM K
Kimyasal İsmi : Asesülfam K
Kategori : TATLANDIRICILAR VE LEZZET ARTTIRICI
Kullanım Amacı : Sakkarozdan 200 kat daha tatlıdır, diğer tatlandırıcılar ile birlikte sinerjistik etkiye sahiptir, dayanıklı bir raf ömrüne sahiptir ve ısıya dayanıklıdır ( E 950)
ASPARTAM | Aspartam
Ticari İsmi : ASPARTAM
Kimyasal İsmi : Aspartam
Kategori : TATLANDIRICILAR VE LEZZET ARTTIRICI
Kullanım Amacı : Çoğu düşük kalorili tatlandırıcı vücut tarafından sindirilemez ve hiç enerji sağlamaz. Aspartam ise bir istisnadır ve doğal olarak metabolize olur.Aspartam sakarozdan yaklaşık 200 kat daha tatlıdır ( E 951 )
MONOSODYUM GLUTAMAT | Monosodyum Glutamat
Ticari İsmi : MONOSODYUM GLUTAMAT
Kimyasal İsmi : Monosodyum Glutamat
Kategori : TATLANDIRICILAR VE LEZZET ARTTIRICI
Kullanım Amacı : et, balık, tavuk, hazır çorbalar, salata sosları ve cipslerde yaygın olarak kullanılan bir aroma artırıcıdır. Çorbalar, sosis ve diğer et ürünleri, balık ve diğer su ürünleri, sebzeler, süt ürünleri ve baharat karışımları gibi birçok işlenmiş gıdada kulla
SODYUM SAKKARİN | Sodyum Sakkarin
Ticari İsmi : SODYUM SAKKARİN
Kimyasal İsmi : Sodyum Sakkarin
Kategori : TATLANDIRICILAR VE LEZZET ARTTIRICI
Kullanım Amacı : Ucuz olması ve şekerden 350 kat daha tatlı olması dolayısıyla geniş kullanıma sahip yapay bir tatlandırıcıdır. Diyet ürünlerinde, alkolsüz içeceklerde, unlu mamüllerde ve şekerlemelerde kullanılmaktadır ( E 952 )
SODYUM SİGLEMAT | Sodyum Siglemat
Ticari İsmi : SODYUM SİGLEMAT
Kimyasal İsmi : Sodyum Siglemat
Kategori : TATLANDIRICILAR VE LEZZET ARTTIRICI
Kullanım Amacı : Alkolsüz içecekler, süt ürünleri, konserve ürünler, pişirilmiş gıdalar, ilaç ürünleri, şekerlemeler, meyve bazlı ürünler ve soslarda kullanılmaktadır. Düşük maliyetidir ve meyve tatlarını tamamlayıcıdır ( E 952)
SORBİTOL | Sorbitol
Ticari İsmi : SORBİTOL
Kimyasal İsmi : Sorbitol
Kategori : TATLANDIRICILAR VE LEZZET ARTTIRICI / NEM VERİCİLER
Kullanım Amacı : Dietetik içecek ve yiyecekler, unlu mamüller, şekerlemeler, rendelenmiş hindistan cevizi, sakız gibi ürünlerde kullanılan doğal bir tatlandırıcı ve kıvam vericidir. Ürünlerdeki nemi bünyede tutabilme özelliği de oldukça önemlidir. Sakızlarda kullanıldığın
SUKRALOZ | Sukraloz
Ticari İsmi : SUKRALOZ
Kimyasal İsmi : Sukraloz
Kategori : TATLANDIRICILAR VE LEZZET ARTTIRICI
Kullanım Amacı : Salata sosları, kahvaltılık gevrekler, sıcak çikolata karışımları, çeşniler ve baharat karışımları, ekmek miksleri, dondurulmuş unlu mamul ürünleri. Sakızlar, pastiller. Yoğurt çeşitleri, dondurmalar. gazlı ve gazsız içeceklerde, içecek tozları, aromalı s
KALSİYUM KARBONAT | Kalsiyum Karbonat
Ticari İsmi : KALSİYUM KARBONAT
Kimyasal İsmi : Kalsiyum Karbonat
Kategori : TOPAKLANMAYI ÖNLEYİCİLER / RENKLENDİRİCİLER
Kullanım Amacı : Yüzey kaplamak için beyaz renk; anti-katılaştırma ajanı, dolgu ajanı (eczacılıkla ilgili), konserve meyvelerde stabilizör ( E 170 )
SİLİKON DİOKSİT | Silikon Dioksit
Ticari İsmi : SİLİKON DİOKSİT
Kimyasal İsmi : Silikon Dioksit
Kategori : TOPAKLANMAYI ÖNLEYİCİLER
Kullanım Amacı : Topaklanmayı engelleyici ajan, bira ve şarap üretiminde maya ve proteinlerin uzaklaştırılması ve köpüklenmeyi önleyici ajan ( E 551 )
TRİKALSİYUM FOSFAT | Trikalsiyum Fosfat
Ticari İsmi : TRİKALSİYUM FOSFAT
Kimyasal İsmi : Trikalsiyum Fosfat
Kategori : TOPAKLANMAYI ÖNLEYİCİLER / KABARTMA AJANLARI
Kullanım Amacı : Unlu mamüllerde mayaya besiyeri olarak hizmet etmektedir. Şeker, un, toz çorba, toz içecek gibi toz ürünlerde serbest akışkanlık sağlar. İlaç sanayiinde tablet üretiminde dağıtıcı ajandır ( E 341 )
ALFA TOKOFEROL | Vitamin E
Ticari İsmi : ALFA TOKOFEROL
Kimyasal İsmi : Vitamin E
Kategori : VİTAMİNLER / ANTİOKSİDANLAR VE KORUYUCULAR
Kullanım Amacı : Gıdaların içerdikleri yağın oksidasyonunu ve sonrasında acı tat oluşumunu engeller ( E 307 )
ALFA TOKOFEROL ASETAT | Vitamin E Asetat
Ticari İsmi : ALFA TOKOFEROL ASETAT
Kimyasal İsmi : Vitamin E Asetat
Kategori : VİTAMİNLER / ANTİOKSİDANLAR VE KORUYUCULAR
Kullanım Amacı : Gıdaların içerdikleri yağın oksidasyonunu ve sonrasında acı tat oluşumunu engeller ( E 307 )